Групата по комуникационно-информационна поддръжка от мисия в Ирак бе посрещната с тържествен ритуал

...........................................
08.04.2024 / 21:02

Церемония за добре дошли се състоя за група от Комуникационно-информационна поддръжка (КИП) от Националния мобилен модул по КИС в базата на Мобилната КИС в Горна Малина.

Тези смели мъже и жени бяха далеч от дома в продължение на четири месеца, помагайки за осигуряването на комуникационно-информационната поддръжка на щаба на небойната мисия на НАТО в Ирак. Под ръководството на майор Ива Иванова те успешно изпълниха задачите си в трудна ситуация, съобщиха от Министерство на отбраната.

Заместник-командирът на Съвместното командване на силите (SКС), бригаден генерал Христо Ганецовски, изрази гордостта си от тяхното представяне и поздрави групата по КИП за тяхната упорита работа и отдаденост. Той подчерта важността на тяхната роля в поддържането на международния престиж на Българската армия и участието им в многобройни мисии и операции на НАТО и ЕС.

Майор Ива Иванова благодари на екипа си за тяхната упорита работа и издръжливост по време на мисията. Тя каза: „Ние оставихме трайна следа за развитието на мисията и доказахме, че България е равноправен член на НАТО.“

В знак на признателност бригаден генерал Христо Ганецовски връчи награди на военнослужещите от името на министъра на отбраната и командира на SКС за техния професионализъм, отговорност и успех в мисията в Ирак.

На церемонията присъстваха началникът на отдела за комуникационно-информационни системи на SКС, полковник Димитър Андонов, командирът на MKIS полковник Диана Янева и близките на военнослужещите, участвали в небойната мисия на НАТО в Ирак.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев