Редовната резитба на дърветата в Сливен удължава техния живот

...........................................
10.04.2024 / 09:46

В град Сливен дърветата редовно им се прави резитба, така че да растат здрави и безопасно. Емилия Кючукова, която работи в отдела по екология, каза, че някои дървета не са подходящи за местата, където растат точно сега. Когато тези дървета са близо до тротоари, те имат повече проблеми и живеят по-кратко.

За да се грижи добре за тези дървета, екипът трябва да подрязва короните им. Ако не го направят, клоните могат да паднат неочаквано, да спрат тока и дори да причинят пожари. Това може да нарани хората, сградите и нещата около тях. Понякога, когато работят, хората от екипа срещат трудности с други хора, които не разбират защо правят това, което правят.

Кючукова обясни, че целта на подрязването не е да наранят дървото, а по-скоро да му помогнат да живее по-дълго и да защити всички около него. Тя даде пример със силните ветрове, които понякога духат в града. Тези ветрове могат да наклонят дърветата и да счупят клоните им, да повредят сградите, колите и дори да наранят хората. Като подрязват дърветата, те могат да предотвратят тези проблеми.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев