На 15 април отново отваря врати за посетители къщата музей "Хаджи Димитър" в Сливен

Къща музей "Хаджи Димитър" Сливен
10.04.2024 / 11:22

От понеделник, 15 април 2024 г., къщата музей "Хаджи Димитър" в Сливен отново ще бъде отворена за посетители. Музеят беше затворен за почти една година, тъй като се правеха ремонти, за да се изпълни проект, наречен „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческата инфраструктура на Община Сливен“. Този проект беше направен в партньорство с Регионалния исторически музей в Сливен.

По време на този проект къщата на войводата Хаджи Димитър беше ремонтирана и запазена. Направени са нови изложбени зали с красиво художествено осветление и звукови системи. Има и специално място за децата, където да играят и учат. Покривът на музея е ремонтиран, както и електрическите кабели, дренажната система и тоалетните.

Всички тези промени бяха направени, след като получихме разрешение от Министерството на културата и Националния институт за културното наследство. Благодарим на Общината в Сливен, че помага за запазването и споделянето на нашето културно наследство със света. Вярваме, че заедно можем да направим Сливен страхотно място за посещение.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев