В зала „Май“ бяха представени 4 концепции за интегрирани териториални инвестиции

...........................................
10.04.2024 / 19:22

Днес в зала „Май“ бяха представени 4 концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ), успешно преминали първия етап на оценка, в които партньор е Община Сливен. Концепциите бяха представени от техните водещи партньори: общините Ямбол и Нова Загора, Националната спортна академия „Васил Левски“ и Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри“. Тези концепции служат като основен стратегически документ за отпускане на средства по програмата „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.

Община Сливен участва в 7 от общо 12 одобрени на първи етап комбинирани концепции за ИТИ в Югоизточен регион. Представените днес концепции бяха:

„Интегрирана концепция за икономически растеж, развитие на туризма, зелена икономика, устойчива градска мобилност и опазване на околната среда в Югоизточен регион“, с водещ партньор Община Нова Загора.

„Модернизация на образователната среда на ПГЕЕ Мария Кюри - стабилна основа за обучение и привличане на ученици от област Сливен и региона“, с водещ партньор ПГЕЕ „Мария Кюри“, Сливен.

„Модернизиране на образователна, спортна и туристическа инфраструктура - Важен фактор за развитието на качеството на човешкия капитал и конкурентоспособността на Югоизточен Регион“, с водещ партньор Национална спортна академия „Васил Левски“.

„Интегрирани инвестиции в зелена градска среда, устойчива мобилност и подобряване на достъпността за развитие на региона“, с водещ партньор Община Ямбол.

Всеки гражданин може да подкрепи, да даде предложения или препоръки към концепциите, като попълни онлайн анкета, достъпна в предоставените линкове. Следващата презентация на ИТИ ще се състои на 11 април от 15:00 часа в зала „Май“ на Община Сливен, където ще бъдат представени концепциите „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“, с водещ партньор Община Бургас, и „Регионална екосистема за устойчиво развитие: Интегрирани инвестиции за общностно благополучие“, с водещ партньор Югоизточен регионален иновационен център „Здраве“.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев