Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов пое поста от д-р Иванка Шалапатова

...........................................
10.04.2024 / 19:52

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов пое поста от д-р Иванка Шалапатова, изразявайки благодарност за нейната работа и подчертавайки важността на приемствеността в социалната сфера. Той отбеляза, че структурите на Министерството са му добре познати, тъй като е ръководил някои от тях и е отговарял за други като заместник-министър.

Министър Иванов потвърди, че увеличението на пенсиите от 1 юли 2024 г. е гарантирано, независимо от предложените великденски добавки. Средствата за това увеличение вече са предвидени в бюджета на Държавното обществено осигуряване, който вече е приет. Той добави, че финансовата стабилност на системата на Националния осигурителен институт (НОИ), която управлява приблизително 24 милиарда лева, не може да бъде застрашена от изплащането на великденските добавки, чиято обща стойност ще бъде между 40 и 50 милиона лева.

Приемайки поста, министър Иванов оцени работата на д-р Шалапатова, която подчерта предизвикателствата на пазара на труда и успехите на Агенцията по заетостта (АЗ) в преодоляването им. Тя специално спомена добрата работа на агенцията в процеса на затваряне на последните останали домове за медико-социални грижи за деца в страната и реновирането на домовете за възрастни хора. Д-р Шалапатова изрази увереност в способността на новия екип на Министерството на труда и социалната политика да се справи с предизвикателствата в социалната сфера и пожела успех на министър Ивайло Иванов.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев