Младежи помогнаха на свой връстник в Котленско

...........................................
11.04.2024 / 12:39

Първата по рода си благотворителна гражданска инициатива в Котленско, озаглавена „Сърцедай“ – младежи помагат на връстник в нужда, приключи успешно, събирайки 3 440 лева и осигурявайки приятни преживявания и незабравими емоции за участниците. Проведено в края на март в село Ябланово и град Котел, събитието имаше за цел да подкрепи финансово и емоционално Неше Коджаахмедова, ученичка от 11 клас в СУ „Георги Ст. Раковски“-Котел, която загуби родителите си по време на пандемията от COVID-19.

Инициативата беше организирана от учители и ученици от 11б и 11в клас при СУ „Георги Ст. Раковски“, като част от проект по „Гражданско образование“, посветен на тяхната бивша съученичка. Проектът беше подкрепен от Община Котел и кметство Ябланово.

Финалът на инициативата се състоя днес, в първия ден на Рамазан Байрам, когато учителите и учениците от двете паралелки дариха събраните средства на Неше Коджаахмедова.

Младите хора пожелаха на момичето здраве и повече щастливи дни в живота, а тя от своя страна изрази своята благодарност и признателност за жеста, който нейните бивши съученици и учители направиха за нея, споделяйки, че той ще остане завинаги в сърцето ѝ.

„Сърцедай“ включваше различни забавни и образователни дейности, насочени към насърчаване на доброволчеството, съпричастността и социалното сближаване сред младите хора. Дейностите се състояха на две места – в село Ябланово и град Котел, и включваха благотворителен базар, спортни състезания, музикални изпълнения и други творчески изяви.

Успехът на инициативата демонстрира потенциала на подобни граждански начинания за обединяване на общността, насърчаване на доброволчеството и оказване на подкрепа на нуждаещите се. Организаторите се надяват, че „Сърцедай“ ще послужи като вдъхновение за други подобни инициативи в бъдеще, насърчавайки културата на съпричастност и взаимна помощ сред младите хора в региона.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев