Община Сливен представи преведената на български език книга на Еврипидис Макрис „Каракачаните в България“

...........................................
12.04.2024 / 20:06

Община Сливен организира представяне на книгата "Каракачаните в България" на Еврипидис Макрис, която беше преведена на български език. Събитието е част от проекта "Наследството на Сливен - пленяващо и разнообразно", финансиран по програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество".

Книгата бе представена от нейния преводач Мария Къчева, която сподели, че докато е работила върху нея, е успяла още веднъж да се потопи в богатата култура на каракачаните.

Председателят на Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България Никола Къчев изрази своята благодарност към Община Сливен за тяхното сътрудничество и подкрепа при превода и популяризирането на книгата. Той подчерта, че в книгата има ценна информация за различни каракачански семейства, живеещи в България, както и подробности за техния начин на живот, традиции и история.

Заместник-кметът Стоян Марков потвърди ангажимента на общината да помогне за запазването и разпространението на културата и наследството на каракачаните.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев