Премиерът Главчев се срещна с ЦИК по повод предстоящите избори

...........................................
16.04.2024 / 09:19

Централната избирателна комисия (ЦИК) може да разчита на пълното сътрудничество на изпълнителната власт за осигуряването на честни и прозрачни избори. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев по време на среща с ръководството на ЦИК в Министерски съвет. Премиерът подчерта, че правителството вече е приело план-сметката за изборите на 9 юни и е одобрило решението, възлагащо на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите.

По време на срещата бяха обсъдени различни въпроси, свързани с подготовката на изборите, включително организацията на вота в чужбина, обезпечаването на машинното гласуване и провеждането на разяснителна кампания относно условията за уседналост за европейските избори. Представителите на Министерството на вътрешните работи информираха, че полицейските структури работят активно за предотвратяване на изборната търговия и противодействие на "брокерите на гласове".

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова определи срещата като навременна и отбеляза, че тя поставя добро начало на сътрудничеството между двете институции. Тя изрази увереността си, че с общи усилия те могат да осигурят честен и прозрачен изборен процес, на който гражданите да вярват.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев