Информационни дни за българската общност на остров Крит за социалното осигуряване и правата на сънародниците ни в чужбина

...........................................
17.04.2024 / 09:55

На 19, 20 и 21 април 2024 г. Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Атина, с подкрепата на консулската служба в гръцката столица, ще проведе информационни дни за българската общност на остров Крит. Тези събития имат за цел да предоставят информация и насоки по въпроси, свързани със социалното осигуряване и правата на нашите сънародници в чужбина, съобщават от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

По време на информационните дни ръководителят на службата по трудови и социални въпроси и експерти от Националния осигурителен институт ще консултират българската общност по процедури и практически въпроси, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност. Основният фокус ще бъде върху процедурите за пенсиониране при наличие на осигурителен стаж в повече от една държава-членка на ЕС, както и върху използването на осигурителен стаж при безработица, болест и майчинство. Гражданите ще намерят за полезно и практическото представяне на изплащането на пенсии от гръцката осигурителна институция и защитата на техните трудови права, докато работят в Гърция.

Информационните дни ще се проведат в град Ираклио, остров Крит, по време на организираните изнесени консулски дни на адрес: ул. Андрогео № 2, Зала „Маноли Карелли“ (бивша зала „Андрогео“, Ираклио, ПК 712 02. Приемното време за граждани в посочените дни ще бъде от 09:30 до 14:30 часа.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев