Сливен ще бъде домакин на концерт с кауза "С песен и стих в сърцата"

...........................................
17.04.2024 / 10:47

На 20 юни /четвъртък/ от 20:30 ч. град Сливен ще бъде домакин на концерт с кауза "С песен и стих в сърцата", част от националното турне, което включва популярни български изпълнители, подкрепящи различни каузи и вярващи в тяхната мисия. Събитието ще се състои на лятната сцена в крепост Туида, като публиката ще се наслади на изпълненията на известни имена от музикалната сцена като Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Дует „ШИК“, Дует WEIL, Коцето Калки и Мартина Табакова, Искрен Пецов, Невена Пейкова, „Дует с кауза“ - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокално трио „DEJA VU“, Група „Спринт“ и Група „Хоризонт“. Концертът ще бъде съпроводен от оркестър „София“, състоящ се от Асен Драгнев, Николай Томов, Ивайло Терзиев и Толя Георгиев.

Събитието се провежда със съдействието на община Сливен и включва участието на деца и младежи от „Клуб Ритъм“ - гр. Сливен с ръководител Елена Пеева. Водещ на концерта ще бъде Веселин Пренеров.

Каузите на турнето са две: Информационна кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на голяма част от българските музиканти и изпълнители, целяща поне 50% присъствие на българска музика в националните медии.

По време на турнето ще бъдат разпространявани брошури, съдържащи важна информация за възможностите и изследванията, свързани с репродуктивното здраве на жените, а част от събраните средства ще бъдат дарени за инвитро процедура на нуждаещо се семейство.

Националното турне "КОНЦЕРТИ С КАУЗА" под надслов "С ПЕСЕН И СТИХ В СЪРЦАТА" се организира от Сдружение "Независими автори, музиканти и продуценти" в партньорство със Studio Sprint Project, Фондация "Искам бебе", Public Communications Agency Profile, Women with Cause Association, HighLife и други партньорски организации.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев