„Нашето общо бъдеще“ и „Полюси на иновации в селските общности“ са два проекта от портфолиото на МИГ „Котел, Сунгурларе и Върбица“

...........................................
17.04.2024 / 15:25

„ЛИДЕР/ВОМР: Нашето общо бъдеще“ и „ИННРЕТЕ: Полюси на иновации в селските общности“ са два иновативни проекта, специално разработени за развитие на алтернативния туризъм в община Котел. Тези проекти се изпълняват благодарение на сътрудничеството на Местната инициативна група (МИГ) „Котел, Сунгурларе и Върбица“.

Проектът „ЛИДЕР/ВОМР: Нашето общо бъдеще“, известен още като „Светлините на традицията“, има за цел да популяризира богатото културно-историческо наследство на Котел чрез визуализация с голям интензитет на светлинния поток. Това ще включва осветяване на фасади на сгради в центъра на града с мотиви, вдъхновени от местния фолклор и традиции. Този проект е финансиран от Програмата за развитие на селските райони и е на обща стойност 195 454,25 лева.

Другият проект, „ИННРЕТЕ: Полюси на иновации в селските общности“, има за цел да насърчи иновациите и сътрудничеството сред местните инициативни групи в селските райони. Това ще помогне за установяването на тези групи като публично-частни партньорства със специализирани компетенции в управлението на иновациите и трансформацията.

И двата проекта са продължение на работата на MIG „Котел, Сунгурларе и Върбица“ в развитието на алтернативния туризъм на територията на община Котел. Те са избрани за партньори в тези проекти от асоциираните партньори от Австрия, Херцогство Люксембург и Португалия, тъй като MIG „Котел, Сунгурларе и Върбица“ има богат опит в изпълнението на транснационални проекти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев