Младежкият дом в Сливен проведе информационна кампания по случай Европейската седмица на младежта

...........................................
22.04.2024 / 19:01

По случай Европейската седмица на младежта Младежкият дом в Сливен проведе информационна кампания в пространството около Кълбото. Основната цел на кампанията беше да информира младите хора за възможностите, които им се предоставят чрез различни европейски програми и инициативи, като например Еразъм+ и Европейския корпус за солидарност. Освен това акцентът беше поставен върху предстоящите избори за Европейски парламент и важността на активното гражданско участие.

Кампанията продължи от 8 до 22 април и включваше множество събития в цяла Европа, предназначени да популяризират ползите, които тези програми предлагат на младите хора. Младите жители на Сливен имаха възможността да посетят щанда на Младежкия дом, където получиха информация за наличните възможности за стажове, обучения, образование, работа и пътуване в Европа.

От Младежкия дом също така споменаха инициативата DiscoverEU, която позволява на младежите, навършващи 18 години, да кандидатстват за безплатен билет за пътуване с влак из Европа. Това дава възможност на младите хора да изследват различни култури, да създават нови приятелства и да придобият ценен опит.

Чрез тази информационна кампания Младежкият дом в Сливен успя да повиши осведомеността сред младите хора относно наличните ресурси и възможности, които могат да помогнат за тяхното личностно и професионално развитие.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев