Маринчо Христов свика днес ново заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с повишения риск от инфлуенца по птиците

...........................................
22.04.2024 / 20:01

Областният управител на област Сливен инж.Маринчо Христов свика спешна среща на Областната епизоотична комисия поради повишен риск от инфлуенца по птиците в 14 области на страната, включително Сливен. На срещата присъстваха представители на различни агенции и общини.

Присъстващите бяха информирани за плана за действие за предотвратяване на разпространението на болестта инфлуенца, известна още като "птичи грип", при птиците. Бяха издадени заповеди за предприемане на мерки за готовност за извънредни ситуации, включително инспекции на птицевъдни ферми и люпилни в цялата област.

Заповедта гласи, че трябва да се извърши почистване и дезинфекция на помещенията, където се отглеждат птици, както и на транспортните средства, използвани за транспортирането им. От фермите се изисква да представят маршрутен план с график за движение на птиците и да го актуализират, ако е необходимо.

Забранява се провеждането на пазари за живи птици и отглеждането на всички видове и категории птици на открито.

Повече информация за заболяването инфлуенца може да бъде намерена в прикачения файл.

Още снимки от новината

...........................................

 

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев