В резиденция Бояна се проведе Виенски икономически форум

...........................................
22.04.2024 / 20:31

Днес в резиденция Бояна се проведе Виенски икономически форум, на който световни лидери, бизнес експерти и предприемачи обсъдиха предизвикателствата пред глобалната и регионалната икономика. Домакин на изнесеното заседание беше България, като целта на форума е да насърчава регионалното сътрудничество, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

В поздравителен адрес към участниците министър-председателят Димитър Главчев посочи, че инициативата е мост между икономиката и политиката, а страната ни е доказателство за стабилност и сигурност в региона. Той добави, че България ще продължи да работи активно със своите съседи за развиване на транспортните, енергийните и дигиталните връзки.

Премиерът отбеляза, че форумът дава подкрепа за страните, които се стремят да се присъединят към ЕС и евроатлантическата общност, като същевременно е място за идентифициране на нови пазари и инвестиции в съвместни проекти и постигане на общи цели на държавно и бизнес ниво. Той подчерта значението на пълното присъединяване на България в Шенгенското пространство и членството на страната в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), тъй като това ще насърчи икономическото развитие и ще укрепи регионалната стабилност.

Министърът на икономиката и индустрията Петко Николов заяви, че Източна Европа предлага редица възможности за икономически растеж и България ще бъде в основата на бъдещото развитие на региона.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев