Един милион българи стягат куфарите и тръгват на път следващата седмица

Снимката е илюстративна
28.04.2024 / 17:32

В очакване на предстоящите почивни дни курортите в страната се подготвят да посрещнат стотици хиляди туристи. Повечето посетители предпочитат Черноморието, въпреки че времето все още не е подходящо за плаж. Сред първите туристи, пристигнали на морския бряг, са Божана и нейният съпруг от Франция, които избират България заради спокойствието, морето и комфорта, съобщи NOVA.

В България около 850 000 българи избират да прекарат празниците в родината си, докато други 150 000 пътуват в чужбина. Хотелиерите по Черноморието провеждат репетиции за летния сезон, като над 70% от местата за настаняване планират да отворят врати за Великден. Цените варират от 100-120 лева на човек за нощувка, със средно 10-15% увеличение на цените в сравнение с миналата година.

Въпреки увеличението на цените, България се класира на седмо място по достъпност за туристите според последния доклад за пътуванията на Пощенската служба на Великобритания. Дневният бюджет от 143 лв. привлича чуждестранни туристи, особено тези, които искат да празнуват Великден по различен начин от източноправославните християни.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев