В Европейския парламент ще се проведе дебат за Евровизия с водещите кандидати за председател на Европейската комисия

Европейски парламент
29.04.2024 / 14:52

На 23 май в Европейския парламент в Брюксел ще се проведе дебат за Евровизия с водещите кандидати за председател на Европейската комисия. Събитието ще започне в 15:00 ч. и ще приключи в 16:45 ч. Дебатът ще бъде организиран от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) в сътрудничество с Генерална дирекция за комуникация на Парламента и европейските политически партии. Акредитираните медии в ЕС и притежателите на годишни медийни значки на ЕП ще имат достъп до Парламента за дебата, без да е необходимо да искат допълнителна акредитация.

Нощта на изборите ще се състои на 9 юни в Европейския парламент в Брюксел. Пленарната зала ще бъде превърната в пресрум със сцена и телевизионни предавания на живо. Достъпът ще бъде ограничен до акредитирани представители на медиите и основен персонал на ЕП. Медиите ще имат достъп до зоната в и около пленарната зала и пешеходната алея Караманлис, където се намират позициите на живо в изправено положение. Изборната нощ ще продължи от около 17:00 ч. до 01:00 ч. на следващия ден. Ще има специална програма на EbS, както и стрийминг в Мултимедийния център.

Всички междуинституционални акредитирани медии в ЕС и притежателите на годишни медийни значки на ЕП ще имат достъп до парламента в изборната нощ при представяне на своите значки, без да е необходимо да искат отделна акредитация. Всички останали журналисти, желаещи да присъстват на изборната нощ, ще трябва да регистрират искане за краткосрочен достъп до медиите чрез системата за онлайн акредитация (JOUREG). Ако вече притежават медийна значка на ЕП, значката ще се активира автоматично, след като бъде одобрена в портала за регистрация. Ако не притежават медийна значка на ЕП, след като заявката бъде одобрена в JOUREG, те ще могат да я вземат между 6 и 9 юни от Центъра за акредитация пред Парламента (Esplanade Solidarność, офис 01F035).

Паркирането на Парламента ще бъде безплатно за медиите в изборната нощ, при представяне на валидната им медийна значка на входа. Няма да е необходимо да използват приложението IZIX, което обикновено се използва през нормалните парламентарни седмици.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев