На 7 май в Сливен стартират Майските дни на културата

...........................................
30.04.2024 / 16:57

Общината кани жителите и гостите на Сливен да присъстват на откриването на Майските дни на културата „Сливенски огньове“ на 7 май. Церемонията ще започне в 18:00 часа в Драматичния театър „Стефан Киров“ с концерт-спектакъл „Обичаите на България“ на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“. Посещението изисква пропуск, който може да бъде получен от днес до изчерпване на наличността в касата на театъра.

В 20:00 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще се проведе официалната церемония по запалване на символичния огън на празника с участието на ансамбъл „Българе“.

През следващите дни до края на месеца ще има разнообразна и цветна програма, състояща се от множество концерти, изложби, конкурси и културни събития, организирани от Община Сливен, културни институции, училища и самодейци. Програмата включва XXVI Национален фестивал на детската книга, XXV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“, X Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“, „София филм фест в Сливен-2024“ и други.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев