Посрещаме новият месец с променлива облачност, на места в следобедните часове отново ще превали

Времето за 01.05.2024 г.
30.04.2024 / 21:04

През следващото денонощие облачността ще бъде значителна. След полунощ валежите ще отслабват и спират, но в следобедните часове на места главно в източните и планинските райони отново ще има превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София – около 9°. Максималните ще са между 16° и 21°, по-високи в крайните югозападни райони, в София – около 18°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца.

В планините ще е предимно облачно. Преди обяд ще е почти без валежи, а след пладне на много места ще има превалявания от дъжд, в отделни райони на Югозападна България ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 m ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, но само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

В Сливен ще бъде предимно облачно. В следобедните часове е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от изток. Минималната температура ще е около 11°, а максималната около 20°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев