Борисов призна за напрежение в партиите

Бойко Борисов
20.07.2023 / 10:46

ГЕРБ планира до края на година конституционната реформа да бъде факт. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание:

"Възнамеряваме дотогава да са избрани висшите съдебни съвети в различните колегии, да има избор на нов главен прокурор. Неща, които от 20 години хората чакат. Проектът за конституция трябва да бъде направен и конституционното мнозинство, което ще го защити заедно да излезе и да го представи пред обществото. Аз знам, че съм приел времевата рамка до края на тази година това да е факт".

"Ще понесем щети, но от изследванията виждаме, че хората са търпеливи...По-добро от това не може да се сътвори...Да си представяме обратния вариант: "Възраждане" - първа политическа сила - с кои ще работят? Веднага ще изпадне в изолация! Така че, да, трудно е, да, на всеки от лидерите му е проблем да удържа, буквално, партиите си, а и предстоящите местни избори създават допълнително напрежение, коментира още Борисов.

Той критикува назначението на Ивайло Шотев от ПП-ДБ като заместник-министър на икономиката и заяви, че има "реставрация на децата на бившата Държавна сигурност":

"Баща му ми е приятел, но беше шеф - когато аз работех в пожарната, на Димитровския комунистически младежки съюз на МВР. Говорим за деца, да някой ще каже, че не носят вината на родителите си, но това прави впечатление".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече твърдението на президента Румен Радев, че именно правителството на ГЕРБ в отдало концесията на на концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец" за 35 години. Припомням, че вчера ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС внесоха предложение в парламента за прекратяване на концесията:

"Винаги съм твърдял, че ролята на президента е обединяваща. Той вече трудно прикрива разочарованието си, че има редовно правителство. Някак си му хареса две години и половина еднолично да управлява. Ние знаем, че правителството не е идеално, ние знаем какви щети нанася това управление на всяка една от партиите. Но е безспорен факт, че обществото се успокоява, особено във външнополитически план работим много добре".

"От понеделник два контейнера ще качим. Туристопотокът за лагера ще тръгне от 1-ви август. Те се качват да направят подготовка. В последните години предвид Covid и инфлацията не бяха толкова масови посещенията. 19-ти август е събота и предполагам, че ще се съберат в дните от 15,16 август докъм 21-22 ще има масово посещение".

Източник: БНР
Снимка: БТА
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев