От "Възраждане" искат МВР да засили охраната около Паметника на съветската армия

...............................................
19.08.2023 / 14:41

От политическа партия "Възраждане" поискаха МВР да засили охраната в района на Паметника на съветската армия, особено през нощта.

Деян Николов - кандидатът за кмет на София от "Възраждане" заяви, че сред нападателите на палатковия лагер до монумента е имало политическо лице.

По повод информацията, че сред групата, атакувала паметника в нощта срещу петък, е имало и привърженици на футболния клуб "Левски" и последвалите коментари и квалификации на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, Николов заяви: "Не слагаме под общ знаменател всички фенове на "Левски":

"Има политическо лице от близкото минало, не искам да споменавам имена, не е въпросът да влизаме в детайли, не искам и да спекулирам, но там е бил забелязан от наши представители в деня, в който са били задържани въпросните лица заедно с адвокат и им е осигурил храна и адвокатска защита и съответните лица, от които единият е бил криминално проявен, са били пуснати от районното. Затова имаме тези притеснения, че говорим за нещо повече от просто някаква хулиганска проява".

Палатките пред Паметника ще останат като израз на гражданска позиция, каза още Деян Николов.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев