Министерски съвет започва подготовка за местните избори

Министерски съвет
26.08.2023 / 19:05

Министерският съвет започна подготовката за изборите за общински съветници и кметове, които ще се проведат на 29 октомври. В сряда правителството възложи задачи и отговорности за провеждането на местните избори на Министерството на вътрешните работи, Министерството на финансите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на правосъдието и Министерството на електронното управление. През следващите два месецаминистерствата трябва да извършат определени дейности, съгласувани с Централната избирателна комисия.

Министерството на вътрешните работи ще поеме редица нови задачи, които трябва да бъдат изпълнени квалифицирано и своевременно, в допълнение към осигуряването на сигурността, борбата с контрабандата на нелегални имигранти, борбата с производството и разпространението на наркотици и осигуряването на пътната безопасност. Затова е важно екипите на Министерството на вътрешните работи да работят в синхрон". Премиерът Николай Денков заяви: "В момента се работи по въпроса.

По думите на Денков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е изпратил мотивирано предложение до президента на републиката да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар наМВР в съответствие с процедурните правила на Министерския съвет. След приключване на съгласувателната процедура въпросът ще бъде включен в дневния ред на Правителствения съвет и ще бъде взето съответното решение.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев