Най-високите температури през месец септември ще са между 30 и 35 градуса, а най-ниските от 7 до 12

Времето за месец сптември 2023 г.
31.08.2023 / 10:48

През първото десетдневие времето ще бъде предимно слънчево. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива в отделни дни главно над планинските райони и там ще има изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. През първата половина от периода температурите ще са близки, а през втората - по-високи от климатичните норми.

В началото на второто десетдневие има повишена вероятност за процес с валежи на повече места в страната и относително понижение на температурите. Около средата на десетдневието се очаква отново да се установи предимно слънчево време и вероятността за изолирани краткотрайни следобедни валежи намалява. В края на периода има изгледи за синоптична обстановка със значителна облачност, валежи и понижение на температурите.

През първата половина от третото десетдневие остава с повишена вероятност за валежи на повече места в страната, а температурите ще са около климатичните норми. След средата на десетдневието и до края на месеца се очаква сух период с предимно слънчево време и затопляне.

Най-високите температури през септември ще бъдат между 30 и 35 градуса, а най-ниските - между 7 и 12 градуса, по-високи по Черноморието. Това показва прогнозата за времето през септември на НИМХ.

Източник: НИМХ
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев