Петият, последен етап от Международната колоездачна обиколка на България стартира по обяд в Сливен

Старт на колоездачното състезание в Сливен
31.08.2023 / 14:26

Петият, последен етап от Международната колоездачна обиколка на България стартира днес по обяд в Сливен. Неговата дължина е 128 километра. Стартът бе даден от кмета Стефан Радев, а финалът ще е този следобед в Шумен пред общината.

Припомняме, че в състезанието участват над 120 колоездачи от 28 държави, представители на 21 отбора. В четвъртия етап на колоездачната обиколка вчера първи пресече финала шампионът на Гренада Ред Уолтърс от отбора на „Екс Спийд Юнайтед“. Награждаването се състоя пред сградата на Общината. Купата на победителя в 114-километровия пробег Бургас – Сливен връчи кметът Стефан Радев. Първенецът по традиция отвори шампанско за победата, а десетки състезатели, граждани, спортни деятели и приятели на колоезденето го аплодираха.

По традиция организаторите облякоха в жълта, зелена и бяла на червени точки фланелки състезателите, отбелязали постижения в приключилия етап. За оказаното съдействие отличия на федерацията получиха спортният експерт в общинската администрация Силвия Никова и Колоездачният клуб „Сините камъни“. В церемонията участваха възпитанички на Клуба по спортна акробатика „Стефан Данчев“.

Още снимки от новината

Пети етап от Международната колоездачна обиколка на България
Кметът на община Сливен Стефан Радев със състезателите

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев