Заместник-министър Николай Найденов представи пред студенти съвременните форми на работа в контекста на трудовото право

...........................................................
04.12.2023 / 20:41

Развитието на трудовото право на национално и европейско ниво с акцент върху новите работни места, дистанционната работа, изкуствения интелект и отношенията между работник и работодател бяха сред представените теми от заместник-министъра на труда и социалната политика Николай Найденов по време на публична лекция на тема "Съвременни нетрадиционни работни места". Събитието бе организирано по инициатива на катедра "Правни науки" към Икономическия университет – Варна.

По време на своята лекция Николай Найденов наблегна на съвременните форми на работа и техния сблъсък с класическото трудово правоотношение и свързаното с него определяне на работно време, почивки и отпуски. Той постави акцент върху задълженията при гарантиране на здравословни и безопасни условия на труд и свързаните с темата законодателни промени.

Особеностите за работодателите и правата на работниците при използване на изкуствен интелект, работа през цифрови платформи и подобряването на условията на труд в тези случаи също бяха сред дискутираните теми със студентите.

Източник: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев