Министърът на културата Кръстьо Кръстев проведе среща с посланиците на Египет и Куба

....................................................
17.12.2023 / 18:20

Министърът на културата Кръстю Кръстев проведе прощална среща с посланика на Арабска Република Египет в България Н. Пр. Халид Емара. Дипломатът посети Министерството на културата преди отпътуването си от България.

По време на срещата министър Кръстев благодари на посланик Емара за доброто сътрудничество между двете институции и за всички културни проекти, осъществени в партньорство с Посолството на Египет.

Н. Пр. Емара на свой ред заяви, че по време на мандата си в България е останал с отлично впечатление от страната ни, на която остава приятел. Той изрази готовност да продължава да съдейства за доброто сътрудничество в областта на културата и за съвместното представяне на богатото културно наследство на страните ни.

Министър Кръстев разговаря също с посланика на Република Куба в България Н. Пр. Мариета Гарсия Хордан. По време на срещата министър Кръстев приветства с добре дошла посланик Хордан и ѝ пожела успех във високоотговорната ѝ мисия в страната ни. Двамата подчертаха традиционно добрите културни отношения между страните ни, а министър Кръстев изтъкна, че Куба традиционно заема важно място във външната политика на България в Латинска Америка. Двамата се обединиха около мнението, че има възможност за активизиране на двустранните отношения в сферата на културата.

Източник: Министерство на културата
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев