Поздравления за празниците от Европейския парламент

От Парламента с обич ви пожелаваме Весела Коледа и Щастлива Нова година!
20.12.2023 / 18:29

С наближаването на края на 2023 г. искаме да ви пожелаем весела Коледа и щастлива и успешна нова година.

 

Европейският парламент работи усилено през цялата година, за да постигне резултати по ключови въпроси за европейците. Евродепутатите приеха много мерки, за да осигурят намаляване на емисиите на парникови газове в ЕС и да подкрепят домакинствата чрез зелен преход.

Преговарящите в парламента постигнаха временна сделка със Съвета относно правила, които ще осигурят първия в света набор от изчерпателни правила за изкуствения интелект и ще защитят потребителите, като същевременно ще подкрепят развитието на индустрията.

Евродепутатите работят и за намаляване на зависимостта на Европа от внос в стратегически сектори. Европейският закон за чипове, приет през юли, се стреми да стимулира производството на полупроводници в ЕС, които са основни градивни елементи за всички видове цифрови продукти.

 

Използвайте гласа си на европейските избори

Следващата година ще отбележи края на настоящия законодателен мандат и началото на нов. Европейските избори ще се проведат от 6 до 9 юни.

„С европейските избори през юни 2024 г. ще бъде решаваща година. Вашият глас има значение. Той ще определи посоката на нашия курс и ще реши каква Европа искате да видите“, каза председателят на парламента Роберта Мецола.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев