Премиерът акад. Денков: Усилията ни водят към успех, хората усещат грижата за тях

Министерски съвет
20.12.2023 / 21:00

Промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за Шенген - всичко това ни дава увереност, че усилията ни постепенно водят към успех, а хората усещат грижата за тях. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков преди началото на редовното правителствено заседание днес.

Премиерът се позова и на социологическите проучвания от последната седмица, които показват, че българите гледат все по-уверено към бъдещето. За първи път от много години ⅔ от хората се чувстват щастливи, а повече от половината вярват, че 2024 г. ще бъде по-добра за тях.

Повод за оптимизъм за идната година са и първите гости, които акад. Денков посрещна в Министерския съвет днес - Игнажден. Преди началото на заседанието своя поздрав и пожелания отправиха коледарчетата от 200 ОУ „Отец Паисий“ в село Лозен, а преди това в сградата влязоха младите художници от Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“ и 49 ОУ „Бенито Хуарес“.

Акад. Денков отправи пожелание и предстоящия християнски празник Рождество Христово: „Нека го посрещнем, доволни от усилията, които ни събират, и по-смирени пред различията. И с вяра, че успехите идват, когато посрещаме предизвикателствата заедно.“

Източник: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев