Премиерът акад. Денков откри изложба с картини на ученици в Министерския съвет

....................................................
20.12.2023 / 21:07

Премиерът акад. Николай Денков откри изложба с картини на ученици в Министерския съвет. Творбите са изработени от възпитаници на столичните Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“ и 49 ОУ „Бенито Хуарес“ по време на заниманията им по Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

„Идеята на програмата е ясна - няма нужда да учиш в спортно училище, да учиш в художествено училище, за да бъдеш добър в различните спортове или в изкуството. Радвам се, че след две години програмата стана много популярна. Вече над 60 000 деца участват в нея“, каза министър-председателят. Той припомни, че програмата е създадена преди две години от екипите на министерствата на образованието и науката и на финансите. Тогава акад. Денков бе начело на Министерството на образованието и науката.

Програмата е напълно безплатна и дава възможност в училища да бъдат привличени треньори, артисти, художници, които да работят заедно с децата по време на кръжоците им, реализирани по Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Министър-председателят изразни надежда изложбата на учениците да подпомогне за популяризирането на програмата и следващата година тя да бъде разширена и в нея да се включат повече деца. И пожела организирането на изложбата да се превърни в традиция.

Още снимки от новината

....................................................
....................................................

 

Източник: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев