Областният управител инж. Маринчо Христов участва във Финална пресконференция на най-мащабния ВиК проект

....................................................
23.12.2023 / 16:21

На 20.12.2023 г., в залата на хотел „Монте Ведета“ се проведе заключителна пресконференция в гр. Сливен на най-мащабния ВиК проект „Постигнати дейности и бъдещи предизвикателства“ по проект № BG16M1OP002-1.016-0008: „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД, в която взе участие и областният управител инж. Маринчо Христов.

На събитието присъстваха още инж. Янчо Събев – главен инженер на „Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД” и Мартин Стоянов – Експерт в Звеното за управление на проекта, гости и заинтересовани страни.

Областният управител констатира, че по-голяма част от планираните дейности са успешно завършени, а резултатите се открояват в няколко насоки, като представителите на местната власт и ВиК дружеството са показали, че могат единно и конструктивно да обедният усилия в името на общото благо.

Той подчерта, че в процеса на реализиране на този мащабен проект всички страни са се изправили пред много и неочаквани трудности, като някои природни специфики на терена, които не са били предвидени или проблеми, които са извън контрола на местните структури и на самата държава, но все пак са успели да се справят с част от тях.

Главният инженер на оператора „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД Янчо Събев изрази увереност, че останалите дейности по завършването на проекта ще бъдат реализирани от фирмата изпълнител и той ще приключи успешно.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев