Ученици от гимназията по текстил „Добри Желязков“ в Сливен сурвакаха ръководството на МТСП за ромската Нова година

................................................
12.01.2024 / 18:29

По случай ромската Нова година – Василица, ръководството на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) прие сурвакари от Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ в град Сливен. Учениците пресъздадоха обичаите, свързани с празника и легендата за Банго Васил, и отправиха пожелания за здраве, щастие и благоденствие. Посещението им беше организирано от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, който работи за образователната интеграция на ромските деца.

Заместник-министър Гинка Машова поздрави представителите на „Амалипе“ за дейността им за превенция на отпадането от училище на децата от ромски произход, която им дава шанс да намерят добра работа и да помагат за развитието на своята общност. На учениците пожела да завършат с отличен успех и да се реализират успешно в професията, която са избрали. Пожелания за здраве, радост и успехи отправиха и заместник-министрите Елка Налбантова и Николай Найденов.

Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ в град Сливен е първото текстилно училище на Балканите. През 2023 г. учебното заведение отбеляза 140 години от създаването си.

Източник: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев