Национален конкурс „Жените и дипломацията – посланик за един ден“

................................................
19.01.2024 / 12:36

На 18 януари 2024 г. Посланичката Джузепина Дзара посрещна в Посолството една от победителките на Националния конкурс „Жените и дипломацията – посланик за един ден“: Кристин Симеонова. Придружавайки Посланичката през целия ден, 23-годишната студентка по „Културология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ имаше възможност да види какво обикновено прави един ръководител на мисия през работния си ден.

Националният конкурс, който беше обявен на 28 ноември от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел като съвместна инициатива с жените посланици в България, беше насочен към млади ученички и студентки на възраст между 14 и 25 години с интерес към дипломацията, които представиха есе на тема „Аз съм посланик“ на български език и резюме на същото на английски език или, при желание и възможност, на други езици, включително италиански.

Церемонията по награждаването се проведе на 15 декември 2023 г. в София в Министерството на външните работи, по време на която вицепремиерът и участващите посланички връчиха грамоти на победителките в категорията 18 – 25 г., които сега имат възможност да видят на практика в какво се състои работата на ръководител на дипломатическа мисия, докато момичетата в категорията 14 – 17 г. участват в учебно посещение в Народното събрание, Министерския съвет и Министерството на външните работи.

Източник: Министерство на външните работи
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев