С пълно съгласие съветниците решиха да се дарят 5000 лева за възстановяването на параклиса „Св. вмчк. Георги Победоносец“

...........................................
28.03.2024 / 20:27

Местният парламент единодушно одобри промени в наредбата за упражняване на права на собственост върху търговски дружества с общинско участие и общински предприятия. Очаква се тези промени да подобрят прозрачността в управлението на общинските предприятия. Освен това промените са необходими поради актуализирани текстове в Закона за публичните предприятия.

Съветниците одобриха и промени в общинската транспортна схема, включваща удължаване на маршрута на автобусна линия №11 и откриване на ново маршрутно разписание по автобусна линия Сливен - Биково.

С пълно съгласие Общината реши да дари 5000 лева за възстановяването на параклиса „Св. вмчк. Георги Победоносец“ и 157 000 лева в подкрепа на дейността на футболните клубове в района.

Новите размери на възнагражденията на кметовете на населени места също бяха определени. Двата социални центъра - Кризисният и Центърът за временно настаняване, които Общината построи миналата година, скоро ще започнат да обслужват потребители.

Актуализация на бюджета беше друга важна точка в дневния ред. Промените включват прехвърляне на средства към различни бюджетни позиции, като закупуване на климатици за детски кухни и яслени групи, придобиване на два автомобила за нуждите на Общинското предприятие „Градска мобилност“, финансиране на геодезически проучвания за разширяване на инфраструктурата и инсталиране на камери за видеонаблюдение в няколко села.

Създаването на Временна комисия за изменение на Наредбата за символиката също беше одобрено.

Различни други предложения бяха приети, включително провеждане на конкурс за избор на управител на „Дентален център – 1 Сливен“, одобряване на миналогодишните отчети на програмите за околна среда и управление на отпадъците и отпускане на помощи и финансови средства на граждани.

Още снимки от новината

Кметът Стефан Радев
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев