Президентът: За говоренето на едно по време на избори и правенето на точно обратното след тях винаги се плаща цена

...........................................
28.03.2024 / 20:48

Нека начинът, по който приключва отиващото си управление, послужи за урок, че за говоренето на едно по време на избори и правенето на точно обратното след тях винаги се плаща цена. Това заяви президентът Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 връчи мандат за съставяне на правителство на представители на парламентарната група на „Има такъв народ“. От името на формацията Ивайло Вълчев върна на президента неизпълнен получения трети мандат, с което процедурата по чл. 99 от Конституцията за връчване на проучвателни мандати за съставяне на правителство бе изчерпана.

„Един от най-големите пороци на отиващото си управление бе драстичното разминаване между думите, изречени преди изборите и сглобката, която се сътвори впоследствие“, заяви президентът. Той посочи, че на фона на все по-честите твърдения, че 49-ото Народно събрание е изчерпано политически и не може да състави управленско мнозинство, решението му е да връчи третия мандат на парламентарната група на „Има такъв народ“, която макар и най-малобройна, неведнъж е демонстрирала ясни и последователни позиции.

Президентът обяви, че започва от днес срещи с всички посочени в Конституцията потенциални служебни министър-председатели. Държавният глава припомни заявената от него готовност да направи всичко възможно процесът по сформиране на служебен кабинет да бъде ускорен и да не доведе до конституционна криза. Във връзка с това е отложена наситената международна програма на президента за следващите 10 дни.

Източник: https://m.president.bg/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев