МС ще обсъжда постановление за разпределение на 268 милиона лева за ръст на заплатите в редица структури в администрацията

Министерски съвет
01.04.2024 / 13:12

Днес в 13:00 часа започва заседание на правителството, където ще се обсъжда постановление за харчене на 268 милиона лева от бюджета, съобщава БНР. Тези пари ще отидат за повишаване на заплатите в много държавни работни места, като Агенцията за социално подпомагане, Националния осигурителен институт и Националната здравноосигурителна каса. Те искат да направят това, защото някои хора получават твърде малко пари за работата си.

Те планират да дадат повече пари на много различни видове работни места. Например, хората, които работят, помагайки на други (като социални работници), ще получат повече пари. Същото важи и за хората, които работят в болници и помагат на възрастни хора.

Това ще помогне да се гарантира, че хората, които работят в тези агенции, получават справедливи заплати за тяхната упорита работа. Те са изчислили колко пари са необходими за всяка работа и ще дадат на всеки човек толкова пари, колкото имат нужда. Това ще помогне да се направи работата по-добра и по-приятна за всички!

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев