Ръководството на Областната дирекция на полицията (ОДП) и Община Сливен проведоха среща

...........................................
01.04.2024 / 20:20

Днес ръководството на Областната дирекция на полицията (ОДП) и Община Сливен проведоха среща, за да говорят за това как могат да работят заедно, за да направят града по-безопасен и по-сигурен за живеене. Срещата беше организирана от главния секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР), главен комисар Живко Коцев.

На срещата присъстваха кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметът Румен Иванов, началникът на Регионалното управление на образованието Кристиана Добрева и ръководителите на различни полицейски екипи. Те обсъдиха как могат да работят по-добре заедно, за да предотвратят престъпления, да помогнат на хората, които шофират, и да гарантират, че всички в града са в безопасност.

По време на срещата старши комисар Димитър Величков, ръководител на ODP, каза, че те работят много добре с Общината. Те често провеждат акции, за да спрат престъпниците и да помогнат на шофьорите. Видео наблюдението в града също им помага да разрешават престъпления.

Кметът Стефан Радев напомни за идеята за създаване на общинска полиция, която ще помогне за защитата на хората и техните вещи. Той също така спомена проблема с вандализма, при който някои хора чупят или крадат неща, принадлежащи на другите. Градът работи върху подобряване на пътищата и създаване на по-безопасна среда за шофиране.

Председателят на Общинския съвет Димитър Митев сподели, че в момента те обсъждат промени в правилата за поддържане на реда в града. Всеки може да даде своите идеи, преди промените да бъдат направени.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев