От 8 април община Сливен започна дейности по дезакаризация на тревните площи

...........................................
02.04.2024 / 10:48

От 8 април община Сливен започна дейности по дезакаризация на тревните площи. Тези дейности ще се извършват по предварително установен график. Целта е да се третират зелени площи в градските райони и селата срещу кърлежи. Обхванати ще бъдат детски площадки, паркове, междублокови пространства, социални центрове, футболни и спортни игрища, както и гробищни паркове.

Използваните препарати са безопасни за хората и домашните любимци, но все пак се препоръчва да се избягва влизането в обработваните зони поне 24 часа след тяхното третиране. Тази предпазна мярка гарантира, че всички използвани химикали ще имат достатъчно време да се разпръснат и да станат безопасни за обществеността.

Чрез предприемането на тези стъпки Община Сливен цели да осигури здравословна среда за жителите и посетителите на града, като същевременно поддържа привлекателността на своите обществени пространства. Графикът за дезакаризация ще бъде редовно актуализиран и публикуван на официалния уебсайт на общината, за да се гарантира, че общността остава информирана за напредъка и графика на тези важни усилия за общественото здраве.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев