Община Сливен апелира родителите да не оставят децата си без надзор

...........................................
02.04.2024 / 10:34

Общината призовава родителите да наблюдават внимателно децата си поради скорошни случаи на вандализъм, някои от които представляват заплахи за тяхната безопасност. Наскоро камерите за видеонаблюдение на Общинската охрана уловиха две деца на 6 и 4 години, играещи във фонтана на квартал „Република“ без надзор. Подобни инциденти са довели до опасения за безопасността на децата и потенциални щети на обществената собственост.

Един скорошен пример включва два случая на вандализъм, случили се съответно на 26 март и 22 март. При първия инцидент камерите са заснели две деца, които играят във фонтана на квартал „Република“, въпреки че са били без придружители. Незабавно са предприети действия за обезопасяване на района. Фонтанът е имал история на вандалски прояви. Във втория случай камерите са записали двама тийнейджъри, носещи качулки, които крадат конуси, собственост на Общината, използвани за временна сигнализация за пропаднали решетки по отводнителни канали пред заведение, наречено „Маки“. Те по-късно използват тези конуси за игра с велосипеди и скейтбордове близо до сградата на Общината. Всички участващи лица са идентифицирани и материалите по случаите са предадени на полицията. Решетките пред заведението ще бъдат ремонтирани.

Управителят на „Общинска охрана и СОТ“, Петко Чолаков, изрази разочарованието си от липсата на родителски надзор и подчерта сериозността на ситуацията. Той предупреди, че подобни инциденти могат да ескалират и да доведат до по-тежки последици. Родителите се умоляват да поемат отговорност и да гарантират, че децата им са в безопасност и спазват правилата, за да се предотвратят допълнителни щети на обществената собственост и наранявания на децата.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев