Николай Найденов обсъди с представители на МОТ транспонирането на директивата на ЕС за минималните работни заплати

...........................................
02.04.2024 / 23:23

Заместник-министърът на труда и социалната политика Николай Найденов обсъди с представители на Международната организация на труда (МОТ) процеса по транспониране на българското законодателство на европейската директива за адекватни минимални работни заплати в Европейския съюз. Той подчерта значителната техническа помощ, която България е получила от МОТ през годините, включително по линия на Конвенция №131 за минималната работна заплата.

Заместник-министър Найденов подчерта, че страната ни отдава голямо значение на членството си в Международната организация на труда и на ефективното изпълнение на международните трудови стандарти. Той отбеляза, че семинарът за транспонирането на директивата, в който ще участват представители на Министерството на труда и социалната политика, Института за анализи и прогнози към министъра на финансите, Националния осигурителен институт, Националния статистически институт, Националния институт за помирение и арбитраж и социалните партньори, ще предостави споделен опит и информация, които ще бъдат от голяма полза за всички участници и за развитието на националната политика по доходите.

Семинарът ще се проведе на 2 и 3 април в Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към Министерство на труда и социалната политика.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев