Енчо Димитров връчи акредитивните си писма на генерал-губернатора на Австралия, Дейвид Хърли

...........................................
04.04.2024 / 12:30

На 27 март 2024 г. Енчо Димитров, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Австралийския съюз, връчи акредитивните си писма на генерал-губернатора на Австралия, Дейвид Хърли. Това съобщава в публикация МВнР. По време на последвалата среща генерал-губернаторът Хърли и посланик Димитров обсъдиха възможностите за укрепване на приятелските отношения между двете страни.

Посланик Димитров изрази желание да работи за задълбочаване на политическото сътрудничество, увеличаване на търговията и инвестициите, насърчаване на научния и образователен обмен, засилване на сътрудничеството в областта на технологиите и иновациите и подобряване на взаимното разбирателство между хората. Той подчерта ролята на активната българска общност в Австралия, която допринася за развитието на страната и поддържа връзки с България чрез културни клубове, фолклорни групи и неделни училища.

И двамата лидери признаха споделената гледна точка на двете страни по много международни въпроси и стойността на укрепването на отношенията между ЕС и Австралия. Посланикът благодари за подкрепата на Австралия за присъединяването на България към ОИСР и изрази интереса на страната си да започне преговори за споразумение за избягване на двойното данъчно облагане и споразумение за социална сигурност с Австралия.

На церемонията присъстваха заместник-секретарят по международната сигурност в Министерството на външните работи и търговията на Австралия, г-н Крейг Маклахлан, и официалният секретар на генерал-губернатора. Церемонията по връчване на акредитивните писма беше последвана от традиционна церемония за посрещане на новоназначени посланици от местното население на Австралия и работен обяд, даден от генерал-губернатор Хърли.

Снимка: МВнР
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев