Премиерът академик Николай Денков отговори на множество въпроси във Фейсбук

...........................................
04.04.2024 / 13:03

Премиерът академик Николай Денков отговаряше на въпроси на граждани и медии във Фейсбук близо час, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Денков говори за борбата с корупцията и контрабандата в страната. Той спомена, че е имало промени в ръководството на Агенция „Митници“ и тези промени доведоха до рекордни количества задържани наркотици и контрабанда. Новият директор на Агенция „Митници“, Петя Банкова, получи похвала от премиера за работата си.

Въпреки това имаше слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Премиерът поиска информация от ДАНС, но все още не я е получил. Той смята, че е възможно тези слухове да са верни и иска службите да проверят тези сигнали.

Премиерът също така коментира оставката на главния секретар на МВР, Живко Коцев. Според акад. Денков, Коцев е бил под голям натиск от вътрешния министър от известно време и е имал колебания дали да остане на поста си. Освен това премиерът сподели, че отдавна не е разговарял с министъра на вътрешните работи и му няма доверие.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев