На 9 юни ще се проведат извънредни парламентарни избори и избори за Европейски парламент

Снимка архив
06.04.2024 / 10:07

На 9 юни ще се проведат извънредни парламентарни избори и избори за Европейски парламент, както беше обявено от президента Румен Радев. Той също така каза, че ще подпише указ за служебно правителство във вторник сутрин, заедно с указите за европейските и националните избори. Държавният глава изрази надеждата си, че тези избори „две в едно“ ще доведат до по-висока избирателна активност и ще спестят пари, съобщи DarikNews.

Радев отбеляза, че тъй като сегашната ситуация изисква прилагането на член 109 от Конституцията, правителството ще положи клетвата си пред Народното събрание, а не в президентството, както преди. Той покани всички партии да изразят своите очаквания и препоръки към новото служебно правителство до понеделник вечер, след което ще подпише указа за назначаването му във вторник сутринта. След това той планира да говори с председателя на парламента Росен Желязков и да насрочи церемония по предаването на властта между старото и новото правителство в същия ден.

Президентът благодари на политическите партии за тяхното участие в консултациите, заявявайки, че това е положителен знак, че могат да работят заедно по уважителен и цивилизован начин.

Снимка: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев