Главният секретар на МВР Живко Коцев оттегли оставката и остава на поста си

...........................................
06.04.2024 / 17:29

Главният секретар на МВР Живко Коцев първоначално подал молба за напускане под натиск от министъра на вътрешните работи и високопоставени лица в прокуратурата, според думите на премиера акад. Николай Денков. Денков обяви, че президентът Румен Радев е информиран и е съгласен с процедурата по напускане, но по-късно Коцев оттегли оставката си, заявявайки, че е бил подложен на огромен психологически и морален натиск и е станал жертва на грозна кампания, целяща да го дискредитира.

Коцев подчерта, че оставката му е била използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи, съобщиха от Министерски съвет. Той смята, че моралният и професионален дълг изисква от него да продължи да изпълнява служебните си задължения, тъй като ситуацията вече засяга цялата държава и всички нейни граждани.

На 3 април Коцев е бил поканен да съдейства на образувано наказателно производство. Той се е явил в КПКОНПИ, в прокуратурата, след което са били извършени определени процесуални действия в служебното му помещение и в дома му. Коцев категорично опроверга слуховете за наличието на значителни финансови средства.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев