Премиерът Николай Денков подаде сигнал до прокурор Даниела Талева по случая с главния секретар на МВР Живко Коцев

Премиерът акад. Николай Денков
08.04.2024 / 19:21

Премиерът Николай Денков откри някои подозрителни събития, включващи името Борислав Сарафов, който временно изпълнява длъжността главен прокурор, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. Според г-н Денков изглежда възможно г-н Сарафов да е извършил престъпление. Всичко започна, когато Живко Коцев, важен служител в Министерството на вътрешните работи, каза, че е бил заплашван да подаде оставка или ще бъде обвинен в сериозно престъпление и хвърлен в затвора. Той твърди, че заплахите идват от г-н Сарафов и други важни хора.

Живко Коцев първоначално реши да подаде оставка, но промени решението си, след като видя как го клеветят в медиите. Премиерът Денков помоли прокурор Даниела Талева да разследва всичко и да разбере дали наистина е извършено престъпление. Той също така попита дали е имало среща между споменатите хора и ако да, защо са се срещнали и на какво законно основание.

Премиерът също така иска да знае дали някой друг е замесен и дали политиците имат нещо общо с това. Той изпрати молба до Министерството на правосъдието да провери ситуацията и да потърси отговорност от тези, които може да са направили нещо нередно.

Снимка: МС
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев