За поредна година читалищата в община Сливен ще получат финансова подкрепа както от държавата, така и от местния бюджет

...........................................
09.04.2024 / 10:37

За поредна година читалищата в община Сливен ще получат финансова подкрепа както от държавата, така и от местния бюджет. Това беше решено на среща на Комисията за разпределяне на държавната и общинската субсидия за читалищата. На срещата присъстваха представители на читалищата, включително председатели и секретари, както и заместник-кметът Пепа Чиликова.

Общият размер на държавната субсидия за читалищата в община Сливен за финансовата 2024 г. е над 1 милион и 700 хиляди лева. Средствата бяха разпределени между културните институции след единодушно гласуване, като условието беше те да са представили отчет и доклад за дейността си през предходната година.

Освен държавна помощ, читалищата могат да кандидатстват за общинско финансиране за своите дейности. Тази година бюджетът за такива проекти е 30 000 лева. Това е петата поредна година, в която културните институции имат тази възможност. До момента са подадени 24 проектни предложения, а общата сума, която ще бъде разпределена между одобрените кандидати, е 12 400 лева. Останалата част от средствата ще бъде запазена за втората сесия, която е планирана за месец юни.

Читалищата, желаещи да кандидатстват за финансиране, могат да го направят в рамките на един месец, от 1 до 30 юни.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев