Започва ремонт на старата сграда ППМГ "Добри Чинтулов" Сливен

Сливен
09.04.2024 / 11:10

Професионалната гимназия по математика и природни науки „Добри Чинтулов“ в Сливен спечели проект на стойност близо 3 милиона лева по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024-2027 г. на Министерството на образованието и науката.

Проектът включва ремонт на старата сграда на гимназията, която е построена в периода 1892-95 г. и е паметник на културата. Предвидените дейности са разделени на три основни етапа. Първият етап е свързан с конструктивното укрепване на сградата. Вторият етап включва усвояването на подпокривното пространство и изграждането на учебни зали, което ще увеличи наличното физическо пространство в гимназията и ще позволи преминаването към едносменен режим на обучение. Последният етап обхваща надграждането на съществуващата топла връзка между старата и новата сграда, за да се подобри трафикът между двата корпуса.

Проектното предложение беше подготвено от екип на училището и беше съгласувано с кмета на Община Сливен Стефан Радев. Ръководството и екипът на гимназията изразяват своята благодарност към всички професионалисти, които допринесоха за изготвянето на проектната документация, включително архитект Павлин Павлов, Консулт Груп 2008 с управител Катя Семерджиева, Термо Експерт ЕООД и инженер Петя Каравелова.

Директорът на гимназията Мариана Милева изрази признателност и към арх. Виктор Дойчинов, отдел „Общинска собственост“ на Община Сливен, инж. Иван Манчев и арх. Мария Каразлатева за тяхната навременна и компетентна помощ при съгласуването на проектната документация.

Милева добави, че винаги са намирали подкрепа за техните проекти и идеи. При реализирането на предишни проекти са разчитали на съпричастността на народните представители Десислава Танева и Мария Белова, възпитаници на гимназията. За настоящия проект са получили ценна подкрепа и изразяват своята благодарност на народния представител Татяна Султанова, също възпитаник на гимназия „Добри Чинтулов“.

Реализацията на проекта трябва да приключи до края на 2027 г.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев