Областният управител инж. Маринчо Христов присъства на празника на ромската общност

Областният управител инж. Маринчо Христов
09.04.2024 / 20:02

Ромското общество в Сливен отпразнува своя празник на 8 април - Международния ден на ромите, с представяне на книга и видеоклипове в хотел "Централ". Сред присъстващите бяха областният управител на област Сливен инж. Маринчо Христов, народният представител Татяна Султанова и представители от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.

Авторът на проекта „Панорама на ромската култура“, Стела Костова, откри тържеството с приветствена реч, подчертавайки значението на ромските културни фигури и артисти, представени в книгата и видеовизитките, които са допринесли за развитието на ромската култура като част от националното наследство.

Инженер Маринчо Христов поздрави гостите, като подчерта напредъка, постигнат от ромската общност, заявявайки: „Радвам се, че тук бяха изброени много личности, които са пример не само за вас, но са и достойни примери за нашата родина, с които трябва да се гордеем: музиканти, артисти, професори, преподаватели, лекари. Това доказва, че има равен старт и го няма онова неравноправие и разделение, в едни по-ранни години." Областният управител също така насърчи ромската общност да продължи да съхранява своите уникални черти, като същевременно живее свободно и отстоява принципите си.

Депутатът Татяна Султанова и актрисата Наталия Цекова, първата ромска актриса, завършила НАТФИЗ, също изпратиха своите благопожелания по повод Международния ден на ромите.

Вечерта беше изпълнена с музика, танци и празнично настроение, отразявайки духа на ромския празник.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев