Серия от събития, посветени на 203-ата годишнина от рождението на Георги Раковски, започват в Котел на 10 април

...........................................
09.04.2024 / 21:08

Серия от събития, посветени на 203-ата годишнина от рождението на Георги Раковски, започват в Котел на 10 април (сряда) с изложба на ученическо творчество, озаглавено „Символът на нашето училище“. Събитието ще се състои в 9:30 часа в залата на Туристическия информационен център (ТИЦ) и се организира от СУ „Георги Ст. Раковски“. Друго събитие, което ще се проведе в същия ден, е изложбата от ръчно изработени изделия „Вълшебни нишки“, създадена от Росица Станева.

Програмата продължава на 11 април (четвъртък) с историческа викторина „Признателните потомци на Раковски“, която ще започне в 9:30 часа в ТИЦ-Котел. Въпросите ще бъдат фокусирани върху живота и делото на революционера. Следобед, в 17:15 часа, в читалищния дом, учениците от местното училище ще изразят почитта си към своя патрон чрез литературно-музикална програма.

Кулминацията на честването ще бъде на 14 април (неделя) от 10:30 часа на площад „Възраждане“. Събитието ще включва ритуал по издигане на знамената, реч от кмета Коста Каранашев и полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Раковски и върху костницата му в Пантеона.

Младото поколение на града също ще участва в годишнината, като ще представи подготвена от Центъра за подкрепа за личностно развитие и детска градина „Дъга“ литературно-музикална програма веднага след официалната церемония.

Организатори на събитията са Община Котел, СУ „Георги Раковски“, ТИЦ, Център за подкрепа за личностно развитие и детска градина „Дъга“.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев