В Котел представиха концепция за здравна инвестиция

...........................................
09.04.2024 / 20:57

Единствената концепция, предложена за инвестиции в община Котел по проект „Регионална екосистема за устойчиво развитие: Интегрирани инвестиции за общностно благополучие“ на Сдружение Югоизточен регионален иновационен център „Здраве“ беше представена днес от д-р Пенко Пенков, собственик на МБАЛ „Хаджи Димитър“- Сливен. Концепцията беше представена по време на форум, организиран от Областен информационен център – Сливен, който събра представители на община Котел, общински съвет, кметове на кметства и членове на пенсионерския клуб в града.

Фокусът на дискусията беше върху възможностите за допълване на преминалата първа оценка на документацията по процедурата „Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ (КИТИ) от Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Участниците обсъдиха идеи и направиха предложения за подобряване на концепцията.

Кметът на Котел Коста Каранашев изрази своята благодарност към д-р Пенко Пенков за постоянната подкрепа и сътрудничество между двете страни, което позволи предоставянето на частично здравеопазване в някои отдалечени села в района. Той изрази надежда, че в следващия етап на проекта ще бъде намерено място за включване на предложенията за практикуване на педиатри, ендокринолози, гастроентеролози и хирурзи в града.

Проектът има за цел да изгради два мобилни лекарски кабинета, оборудвани с рентгеново оборудване, апаратура за клинична лаборатория и медицински персонал, който да провежда прегледи и изследвания на местното население. В резултат на дискусиите се очаква да бъде установен график, според който датите и часовете за прегледи в мобилните кабинети ще бъдат съгласувани с кметовете на населените места.

МБАЛ „Хаджи Димитър“- Сливен е партньор по проекта заедно с общините Сливен, Ямбол, Раднево, три многопрофилни болници за активно лечение, четири медицински центъра, Националната асоциация на хосписите в България и др.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев