Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с Н. Пр. Олеся Илашчук – извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България

...........................................
11.04.2024 / 21:19

Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с Н. Пр. Олеся Илашчук – извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщиха от Министерство на отбраната.

Министър Запрянов потвърди подкрепата за Украйна и нейното евроатлантическо членство. Той подчерта, че оказването на военна и военно-техническа помощ за страната ще продължи в духа на взетите от Народното събрание решения и направеното до момента. Н. Пр. Олеся Илашчук изказа благодарност и подчерта, че Украйна високо цени получената помощ.

Сред темите на разговора бе и второто издание на Кримската платформа, което ще се проведе в България на 15 април. Домакини на форума са министрите на външните работи и на отбраната на България и на Украйна. Н. Пр. Олеся Илашчук и министър Запрянов бяха единодушни, че форматът дава отлична възможност за обсъждане на актуални въпроси на сигурността, свързани с войната в Украйна и възможностите за оказване на помощ на страната. Обект на дискусия ще бъде и стратегическото значение на Черно море за сигурността в региона.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев