БСП започва интензивни разговори за широко ляво обединение

Корнелия Нинова
13.04.2024 / 15:43

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви на пресконференция, че партията започва интензивни разговори за широко ляво обединение, което да служи като обща алтернатива на статуквото за управление на България. Тя сподели това след среща на Националния съвет на партията. На 1 май 25 политически партии от левия спектър и повече от 20 граждански сдружения ще бъдат поканени на дискусия относно модерна лява политика и потенциалното формиране на такова обединение.

Нинова подчерта, че търсят съюзи и подават ръка на други партии и организации, като същевременно признават, че крайният резултат зависи от това какво ще се случи на 1 май. Тя изрази надежда, че подобно сътрудничество може да донесе положителни резултати за хората, които подкрепят левите идеи.

Освен това лидерът на БСП съобщи, че окончателната платформа на партията за европейските избори вече е одобрена. След период на консултации във всички структури, той беше приет на конференции и в крайна сметка от Националния съвет. Платформата се основава на шест основни принципа и десет конкретни теми. Тези принципи включват равнопоставено третиране на страните членки, защита на националния интерес при работата на евродепутатите, уважение към културните и традиционни ценности на всяка страна, практичност във всяко законодателно предложение и акцент върху социалната политика и ролята на ЕС за насърчаване на мира и сигурността.

Конкретните национални приоритети, които българските евродепутати от БСП възнамеряват да преследват, включват присъединяване на страната към Шенген, справяне с нелегалната миграция чрез връщане на нелегалните имигранти в родните им страни, приемане на нов икономически модел и насърчаване на реиндустриализацията на ЕС, фокусиране върху социални въпроси и постигане на равенство на земеделските субсидии, както и преразглеждане на „Зелената сделка“.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев